11 Eylül 2013 Çarşamba

Shakespeare in Love

Merhabalar..
Size harika bir romantik komedi filminden bahsedeceğim. Yine sinemada izlediğim yakın geçmişten bir film. "Shakespeare in Love" Türkçe çevrilmiş hali ; "Aşık Shakespeare".

Başrolleri; Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes gerisini boşverin bu ikisi zaten filmi götürenler ;) 1998 yapımı filmin IMDb puanı ; 7.2.Yönetmen ise ;John Madden. Acaba IMDbden 8-9 alan fimler hangileri ya da acaba ben onları izledim mi? Çünkü sırf burda bilgi vermek amacıyla IMDb puanlarına bakıyorum filmlerinin inanın. ;)


Başrollerde güzel ve yakışıklıların olması her zaman işine geliyor insanın valla ne yalan söyleyeyim benim için öyle :) Yani aslına bakarsanız bu ecnebi memleketlerinde adamların ve kadınların hepsinin maşallahı var havasından suyundan zaar :) Bu filmdeki ikili de müthişler bence.Hem iki güzel insan hemde aşklı meşkli film olunca bi de ergenmişim o zamanlar koşa koşa gitmişiz filme iyi ki de gitmişiz. Sonradan çok kereler tvde falan tekrar tekrar izlemişimdir bu eğlenceli filmi.


Kısaca bi özet geçersek ; Shakespearemiz malum oyun yazarı , sanatçımız filmde yeni bir oyun yazmaktadır ama çok da iyi şeyler çıkaramamaktadır ortaya. Filmde de çokca hayranı olan ünlü oyun yazarımızın gizli bir hayranı vardır ;esas kızımız bir oyuncu olmak isteyen çok zengin bir ailenin kızı olmakla beraber sevmediği bir adamla da evlendirilmek üzeredir. Taa ki Shakespeare ile tanışana kadar...

Evet sonrası da filmin tadını çıkarmak isteyenlere kalsın. Romantik komediler arasında en sevdiğim en eğlendiğim filmler arasındadır bu film. Hatta bazen sıkıldıkça açar izlerim yine.. Kostümlerse ayrı bir güzel. IMDb kaç verir bilmem ama benim puanım 8.0 izlemediyseniz tavsiyemdir izleyin ama çocuksuz izleyin ;)


Hayatınız boyunca hep güzel şeyler izlersiniz umarım..

Sevgiler benden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder